Skithelg...

Är så himla ledsen, känns som att allt framtidshopp har dött. Och det tog inte mer än några sekunder att rasera det som jag jobbat på så länge!
Fick i fredags svaret på en utredning jag gjorde i våras, och framförallt en av diagnoserna som ställdes gör att jag bara vill gråta.
Personalen säger att jag ska se det positivt, att det öppnar för mer stöd. Men jag vill inte ha mer stöd resten av livet, jag vill ju ha ett vanligt liv! Jag vill utbilda mig och kunna jobba med det jag drömmer om! Jag vill inte spendera hela min "ungdom" på sk skyddat boende och kanske på sin höjd få en "meningsfull sysselsättning" vilket innebär praktik på typ hunddagis, samhall el liknande. Och det livet vill jag inte ha! Jag dömer inte dom som har det och dom som behöver det, men jag är inte intresserad av att leva om det ska bli på det viset!
Har sån ångest och känner bara hopplöshet och hjälplöshet... Har fått oxascand men det hjälper inte...
Fan!

Rainbow

Började dagen med att försova mig vilket fick konsekvensen att jag inte fick åka med på stadsresan =( Så typiskt, är alltid med på morgonmötena men idag när jag verkligen behövde komma iväg så vaknade jag 16 minuter för sent!!! Irriterande!!!
Har legat och läst hela dagen, med lite kisspauser för hundens del. Nu på kvällen blev den en powerwalk på dryga 8 km. Skönt, om det inte hade börjat regna helt plötsligt, trots att solen sken... Blev blött och därmed kallt, men det var vacker ute =)
 
 

Slapp dag

Nu har hösten kommit på allvar känns det som, regn och rusk och kyla! Men det är himla vacker ute med alla varma fina höstfärger tycker jag!
  Igår var det dags att åka och rida igen, fick en annan häst än förra gången och det var bra. Även denna häst är lite seg, men han släpper i alla fall om man rider ordentlig och det är ju trevligt =)
  Idag har vi inte gjort många knop, det blev en 8 km lång powerwalk med lite lydnadsträning på eftermiddagen dock. Hunden gjorde jättefint fritt följ, det var jättekul att känna den känslan :D
  I övrigt så har jag mycket att fundera över, beslut som måste tas, jobbiga beslut. Så det är klart att man skjuter på det in i det sista...
Har fortfarande inte lyckats skaka fram något boende, och nu är det snart bara en vecka kvar till vårdplaneringen... Känns sådär kan man ju säga, men har inte orkat gräva ner mig i ångest för den sakens skull. Inte ännu. Det får lösa sig på något sätt!
  Nu blir det sängläge med en bra bok, läser just nu (buzz) av Anders De La Motte, spännande värre!!!

Sysslolös

Så var man tillbaka i passivitetens helvete... Har inte lyft ett finger på tre dagar, bara varit ute med hunden. I övrigt har jag sovit, och läst litegranna. Hemskt är det, avskyr det! Är trött hela tiden, äter inget, orkar inget, det blir bara en ond cirkel...
Vill bara kunna flytta hem nu, vill inte vara kvar här en dag mer än nödvändigt!
Har inget kul att komma med idag, men bjuder på en bild tagen under permissionen.
 
 

Härliga höstdagar

Vi har haft några fantastiska dagar hemma, hunden och jag! Har haft fullt upp hela dagarna, men syskon, vänner och hästar, det kan inte bli bättre! Flera långa promenader längs havet har det blivit med, verkligen energigivande!
 
I lördags åt vi hemma hos mamma, lillebror, ena syster och jag. Körde hem syster på kvällen och tog en sväng med lillebror förbi hemmakväll och hyrde film på vägen dit.
   I söndags lånade jag bilen och åkte iväg och träffade en vän, vars hästar jag hjälpt till med en hel del genom åren. Vi satt och pratade en bra stund och var sedan i stallet en sväng med och hälsade på hästarna. Sen åkte jag och hämtade syster och vi åkte ut till pappa där det blev fika och en promenad! Kvällen spenderades framför TV´n, och jag kom i säng rätt tidigt.
   På måndagen kom en av mina bästa vänner förbi med sin hund, en jättesöt storpudel, och vi tog en promenad tillsammans. Sedan åkte jag med henne hem till sig, fixade med hästarna och så. Lite senare dök min andra bästa vän upp och vi red alla tre iväg ner mot havet! Det blev en riktigt trevlig tur, hästarna fick plaska i vattnet och vi njöt i solen! På kvällen när mamma kommit hem med bilen, körde jag hem till andra syster och hängde med henne i stallet ett par timmar! Kollade på när hon red, och hjälpte till lite med hästarna. Mysigt! Somnade och sov som en klubbad säl efter en kort kvällsrunda med vovven sen.
   Imorse ringde klockan vid nio, då blev det frukost och sen kom min vän med sin hund igen och vi promenerade nästan en mil nere vid havet! Sen blev det en dusch, lite packande och sedan avfärd tillbaka till behandlingshemmet. Känns inte speciellt kul att vara tillbaka här, hade mardrömmar om stället inatt och ångest i bilen påväg hit. Men det är bara att gilla läget, har alla mina djur hos mig nu och jag räknar dagarna fram till vårdplaneringen, och hoppas att jag snart kan flytta hem på riktigt!!!

Detta med mat...

Herregud vad jag har svullat idag!! Frukost, massa middag, en bulle och lite choklad... Känner mig inte så stolt över det just nu, vill helst gå in på toa och se till att det kommer upp igen, fast jag vet att det redan är försent...
  Hunder däremot, hon äter ingenting och är jättedålig i magen... Stackarn att bli så stressad av att "byta hem" att hon inte ens kan äta :S Fast hon verkar ändå glad att vara här. Får inte ihop det...
   Idag har jag i alla fall varit och hälsat på en av mina kära vänner, och även umgåtts med ena syster och pappa en stund! Kvällen har spenderats i soffan framför en film tillsammans med Gissla. Imorgon blir det umgänge med bästa vännerna och en tur till syster nummer två =) Är helt slut efter dagen, men det är skönt att vara trött på rätt sätt för en gångs skull!

Hemma!!!

Har inte hunnit sätta mig vid datorn på hela eftermiddagen, men nu är alla ärenden och besök avklarade för idag. Hunden och jag har installerat oss hos mamma och vi känner oss rätt lugna och nöjda tror jag!
Imorgon blir det fler besök, ser fram emot det väldigt! Och hoppas hinna ner en sväng till havet innan det blir mörkt med =)

Det känns inte så bra...

Har varit iväg och lämnat mina katter på pensionat nu, fick en smärre chock när jag insåg att dom ska bo i en utomhus-bur!! Mina innekatter som aldrig har satt en tass ute :S Visserligen fanns det ett litet isolerat krypin, där jag stoppade i alla filtar jag hade med, hoppas verkligen att dom ligger där och värmer varandra om nätterna... Vet inte hur jag ska kunna sova gott när jag vet att dom kanske ligger och fryser..!! Jag kanske är dum som tog det för givet att dom skulle bo inne, men alla andra pensionat jag besökt har haft katterna i burar inne... Kunde inte tanten jag pratade med sagt det, känner jag? Jag borde frågat i alla fall, inser jag nu!
Usch, ont i magen har jag nu...

Powerwalk!

9.3 km blev det idag, nu är till och med hunden trött! Kom nyss ur duschen, nu ska det packas och fixas inför hemfärden imorgon =)

Fina naglar!

Svart och guld, det var det jag kände för idag =)
 
 

Äntligen fredag!

Imorgon är det lördag och då åker jag hem på perm :D Längtar så, ska bli så himla skönt att få känna på den vanliga världen igen! Och träffa människor jag saknar =)
   Idag har jag än sålänge hunnit med att dammsuga mitt rum och allrummet utanför, vi har "gemensam städdag" på fredagar, men det är väl si och så med det där, inte alla som engagerar sig. Vilket jag förstår, jag är ingen fan av att städa och personalen städar ju ändå varje dag, men det är väl för att vi ska lära oss att städa eller något, vad vet jag...
  Snart ska jag iväg till en bekant som bor här i byn och snacka lite, samt fixa mina naglar, vilken denna människa är grym på! Hoppas på någon fin färg som håller lite längre än ett par dagar =)

Sysslolös

Idag är en såndär dag då det inte händer någonting alls! Det var stadsresa i förmiddags, men nu när alla klienter ska åka samma dag så blir det väldigt mycket folk, och folk som man inte alls trivs med och då är inte ingen mening med att åka. Speciellt inte när resan bara går till närmaste större by, där det inte finns mycket mer än mataffärer och pizzerior. Så jag valde att stanna hemma!
Har ingen bok på gång heller, nyss läst ut geim, av Anders De La Motte. Spännande bok, bra story som driver på och håller nyfikenheten uppe! Men det är som sagt dags att hitta en ny bok att gräva ner mig i.
  Till helgen åker jag hem på permission, det ska bli så skönt! Har inte varit hemma på över åtta månader, behöver verkligen komma härifrån och uppleva någonting annat! Hunden får följa med hem, katterna får bo på pensionat. Dyrt, men kan inte ta med dom närmare 30 mil i bilen enkel resa bara för några dagar hemma.'
 
 
Mina fina <3
 

Genväg blev senväg

Var ute en sväng med hunden, ner till "centrum" för att posta brev och tog en extra runda när vi ändå var ute. Hittade en stig jag inte gått innan, var tvungen att testa! Dumt dumt dumt, att man aldrig lär sig av sina misstag (har gått vilse ett antal gånger i skogarna häromkring..), så det jag trodde skulle bli en snabbare och trevligare väg hem visade sig bli lång, snårig, blöt och onödig. Fulla med äckliga älgflugor och fästingar (och spindlar i håret för min del) kom vi dock hem tillslut, nu har jag skrubbat skinnet rött i duschen, och vovven sover gott.
  Förutom den lilla skogsrundan så har jag varit en kort sväng till grannbyn för att hyra film och handla lite, annars inte gjort många knop idag. Måendet har varit helt okej, trött som vanligt men inte mycket ångest och har inte sovit nånting alls på hela dagen! Inte ätit nåt heller, men det blir nog av nu framåt kvällen. Kriminaldrama på TV´n idag med, jag är ju helt såld på dem tyvärr, så är överlycklig nu när tv4 visar något nästan varje dag! Man får glädjas åt det lilla =)
Vovven tycker att matte är alldeles för långsam!
 
Hur många lingon finns det i skogen? (inte så många!)
 
 
 
 
 

Orka komma på rubrik...

Har precis kommit tillbaka från kvällens "powerwalk", dock utan power idag... Märklig känsla att inte kunna skjuta på i steget utan att det gör ont. Men det går nog över tills jag gifter mig, som min kära moster brukar säga!
   Annars har dagen varit okej, orkade upp på morgonmötet imorse och sen hade jag tid med terapeuten på förmiddagen. Terapitimmen ägnades idag åt att laga mat, terapeuten bedömde mina skills i köket, som en del i förberedelserna inför vårdplaneringen i slutet av månaden. Då jag planerar att flytta hem!! Eller, i alla fall inom kort efter mötet. Är så trött på detta ställe, räknar timmarna tills månaden är slut, längtar hem så himla mycket!
   Nu väntar en kväll framför TV´n, som vanligt, hoppas på en god natts sömn och en bra dag imorgon.
 
Min kära ko-kompis! Fast det är en kviga, en kelsjuk en.

En alldeles vanlig måndag

En riktigt seg dag idag, lång väntan på att få åka och rida, vilket jag gör varje måndagkväll! Förre veckan fick jag rida en helt underbar häst och det kändes så härligt. Men idag fick jag en häst som jag inte gillar, en liten fux som helst inte vill jobba alls. Kanske är jag lat och har dåligt tålamod, men jag tycker det är oerhört trist att sitta o rida en häst som inte vill jobba, som protesterar för minsta krav! Det blev ett antal bakutsparkar rakt in i sargen och en del istadighet med, och då tröttnar jag. Fick en sträckt muskel i ljumsken på köpet, så nej, det var ingen bra dag idag.
Nu är det in i duschen som gäller, sedan sängläge framför tv´n eller med en bok!

Keep on walking

Vi brukar gå en rejäl powerwalk varje dag, vovven och jag, men idag har regnet öst ner hela dagen så det har bara blivit kortare promenader...
Bjuder på två bilder från i förrgår! Många av våra fina skogsstigar är helt uppkörda av skogsmaskiner, så himla trist =(

 
 

Sommar går mot höst

Ja, nu börjar detverkligen kännas som höst i luften tycker jag! Men jag gillar hösten, i alla fall när den visar sig från sin vackra sida! Det har inte blivit många skogspromenader i sommar, har varit så himla rädd för alla huggormar, inte för min egen del, men inte kul om hunden blir biten... Vad gör man om man står 5 km rakt ut i skogen dit inga bilvägar går och hunden får ett bett.. :S Det blir till att bära 27 kg hem, och det känns väl sådär... Men nu hoppas jag att ormarna går och lägger sig snart, dom blir i alla fall slöare nu när det blir kallare så då vågar vi oss kanske ut lite mer!
 
Jag har sedan ett par veckor tillbaka bestämt mig för att inte be om förlängning när min tid här på behandlingshemmet går ut i slutet av september. Känner att situationen här inte är hållbar helt enkelt, jag kommer aldrig komma ur mitt dåliga mående sålänge jag är kvar här! Man kan ju spy hur mycket galla som helst över verksamheten, men jag orkar inte det nu faktiskt. Vill bara komma härifrån så snart som möjligt.
Dock inte det lättaste att hitta boende till mig och djuren, lägenhetshyrorna är helt galet höga, men jag hoppas att det löser sig. I värsta fall så finns det en nödlösning att ta till, så vi får tak över huvudet oavsett.

RSS 2.0