Kort resumé

Så var julen och permissionen över för denna gången.
Har verkligen haft två underbara veckor!
Julafton blev en toppendag, förmiddagen spenderade vi alla syskon tillsammans med mamma, mysfrukost och paketutdelning och sällskapsspel fram till klockan 15, då begav vi syskon oss till pappa. Kvällen där blev minst lika trevlig, med julbord och ännu mer paket. Det blev en ganska tidig kväll så båda systrarna skulle upp och jobba tidigt dagen efter.
   Den 25:e blev lite av en vilodag, jag tog med mig min bror och åkte till pappa igen på kvällen där vi spelade kort och pratade en bit in på natten. 
På annandagen tog jag en tur själv med bilen, åkte iväg och träffade en vän vars hästar jag hjälpt till med i flera år, det blev en härlig fika och ännu mer snackande, det är svårt att sluta när man väl kommit igång! Den kvällen spenderades i stan på en trevlig restaurang tillsammans med mina två bästa vänner, välbehövligt tjejsnack blev det då.
   Den 27:e var det dags för ena syster att fylla år, så då blev det middag och umgänge och många härliga skratt!
Den 28:e blev också en vilodag, jag sov ända till kl 12.40!! På kvällen blev jag upphämtad av min bästa E och vi körde ner till stan och satte oss på en mysig restaurang och åt god mat och pratade massor, en perfekt avslutning på vistelsen hemma!
  Igår var det dags att åka tillbaka till smålands skogar, och här är jag nu. Katterna hämtade vi igårkväll, skönt att ha dom här igen! Dom är som plåster på mig nu, men ser på dom att dom haft det bra på pensionatet.
  På det hela taget så är jag jättenöjd och glad över hur denna julen blev, har haft det så trevlig och fått många fina julklappar, bättre kan man inte få det!

Christmas is near

Dagen före julafton har varit en bra dag, dock ganska smärtsam. Men det är helt mitt eget fel!
Var med ena syster ut till stallet där hon rider, vi red ut en sväng och hade det toppenhärligt i solen, hästarna var pigga och glada precis som vi. Kanske lite för glada, och jag råkade glömma att jag inte ridit riktig häst på väääldigt länge och detta slutade med katapultstol ner i den hårda grusvägen för min del. Det gick bra, inga skador och jag hoppade glatt upp igen och fortsatte ridturen. Men sen... AJ! Kan knappt röra mig, det ska bli spännande att se om jag kommer ur sängen på julaftons morgon :P Det var så länge sedan jag ramlade av att jag inte ens kommer ihåg det, så det var väl på tiden antar jag. Får fira julafton med ett snyggt blåmärke mitt på näsryggen (fick det av hjälmen när huvudet slog i marken)! Jag tror att det blir en bra julafton, har en bra magkänsla, hoppas att den stämmer!
God Jul på er, ni få stackare som läser bloggen, hoppas att ni får en underbar julafton!
 
 
 
Julgranen i Norge, när vi precis klätt den klart häromkvällen!
 

Julfix

Så börjar sista dagen i Norge lida mot sitt slut. Men vi har en hel del kvar att fixa ikväll! Det ska städas, granen ska in och den ska pyntas. Och om orken och tiden räcker så ska det bli en sats lussekatter med!
Dagarna har i stort sett ägnats åt att baka och laga mat, men det tycker jag är roligt så det är bara bra =) Hunden har kanske hamnat lite i skymundan, men det finns gott om ungar här som tar med henne ut och leker, så jag tror att hon är ganska nöjd ändå. Imorgon går bussen mot västkusten kl 9.40. Vovven blir kvar här, lite trist men jag får försöka klara mig utan henne i en vecka eller två, det ska nog gå bra.
Har lite nya bilder att lägga upp, men det får bli ikväll eller en annan dag!

Dålig uppdatering, jag vet!

Har mer eller mindre varit avskuren från omvärlden och suttit och kollat på Grey´s Anatomy dygnet runt i några dagar! Men igår var det dags att rycka upp sig, packa och städa och bege sig hem mot västkusten! Där blev det några timmars sömn över natten, och idag har vi fortsatt till Norge. Så nu är vi äntligen här igen, så mysigt! Ikväll blir ska vi äta ute, sen blir det nog hem och sova. Är rätt sliten efter ett antal timmar i bil.

Vintervärld

Jag är ledsen, men det blir några vinterbilder till (tagna tidigare idag) även om det säkert är jättetråkigt att titta på! Men jag är barnsligt förtjust i snön och det underbara vädret! Kom nyss tillbaka in efter en lång kvällspromenad, -10 grader, stjärnklart, massa snö och bara jag och hunden ute. Så himla härligt!!
 
 
 
 
 
 

Nu är det vinter på riktigt!

Det var lite mer snö ute när vi vaknade imorse än igårkväll! Lilla hunden blev helt tokig, hon har haft så fullt upp idag att hon knappt hunnit kissa! Tänk så lycklig man kan bli av lite snö, och det smittade av sig till mig, så härligt att se sin hund så otroligt superglad =)
  I övrigt så kan jag berätta att jag fått ett erbjudande om lägenhet från ett av de kommunala bostadsbolagen. SÅ glad jag blev när telefonen ringde!! Dessvärre så kommer jag sannolikt tacka nej till lägenheten, den är för dyr, för stor och ligger lite för långt från stan. Tråkigt, men det kommer förhoppningsvis fler lägenheter! Vill inte verka kräsen, men jag kan inte lägga så mycket pengar, som jag inte har, på en lägenhet jag egentligen inte vill ha.
 
 
 
 
Min sessa <3
 

Snö men inte så mycket storm

Idag har jag fått lite att tänka på, som måste tänkas över snabbt. Men tror att jag har bestämt mig för att följa min magkänsla i detta fallet!
 
Nu på kvällen har det kommit lite snö här på höglandet igen, men vi har sluppit stormandet, skönt det.
Att min hund älskar snö är dagens underdrift, hon är GALEN i snö, så gissa vem som for runt som en dåre nyss när vi var ute för att kvällskissa ;)
 
Denna väna lilla sötnos förbyts snart till...
 
Ett galet snöbollsmonster <3
 
 
Älskar att mobilkameran har sån fokus när jag försöker mig på serietagning. Men det blir en del rätt hm.. ovanliga bilder i alla fall =)
 

Ahhh

Alltså, jag får ibland helt galna anfall av att VILJA, att vilja leva, fortsätta utbilda mig, jobba med det jag drömmer om, ha ett normalt liv med vänner och familj och mina djur. Jag vill så himla himla mycket! Och det är såklart underbart att vilja, när man större delen av tiden INTE vill någonting mer än att "bara få försvinna" i stort sett! Känner mig bara så begränsad av mina diagnoser och min problematik som ju ändå innebär att jag inte fungerar riktigt som "elit-människorna" gör, och jag blir, mitt i den underbara känslan av att vilja, ändå ledsen för att det känns som att JAG inte kommer klara av att syssla med det enda jag faktiskt vill göra!
 
Förvirrat, jag vet, det är svårt att få satt ord på dom stormande känslorna.

Lussebulle

Idag har jag inte sovit på hela dagen, underbart!! Låter kanske som en petitess, men att sova bort hela dagarna i brist på annan sysselsättning är inget att föredra, det är ganska hemskt faktiskt. Sen så har jag väl kanske inte gjort så mycket, men fick en liten åktur till veterinären för att köpa medicin till ena katten och även en sväng på Konsum, hallelujah! Nej, men det gör faktiskt väldigt mycket för humöret att bara komma iväg från behandlingshemmet en liten stund, det krävs inte mycket och därför är det extra synd att möjligheterna kommar så sällan, tycker jag. Men men.
   Igår kväll fick jag ett litet ryck och bestämde mig för att baka lussekatter, det tog nästan en vecka att komma igång men tillslut blev det av! Orkade dock bara baka en sats och dom tog ju slut fort, men det var (återigen) skönt att ha något att göra en stund.
   Nu längtar jag bara efter permissionen, åker till moster i Norge den 14:e och sen hem till familjen strax innan jul och blir kvar där till den 29:e. Gött, på ren göteborgska!!

RSS 2.0