gröna fingrar?

Fick för mig att plantera om mina älskade orkidéer såhär på kvällskvisten... Ber till högre makter att dom piggar på sig med lite ny fräsch jord och ett vattenbad, då dom varit lite hängiga sista tiden. Nu är det godnatt! 
 

Update

Duktig jag varit på att uppdatera här då! Inte. Men det har varit tuffa dagar, harft otroligt mycket ångest men har inte hittat på några dumheter och det känns ändå som ett framsteg! Har varit ute och promenerat två nätter, för att dämpa ångesten. Nu har jag pratat med min moster i norge, och går allt som planerat så åker jag upp till dom under helgen och stannar i alla fall en vecka. Känns också som en mer kontruktiv problemlösningsstrategi än att åka till psyk eller hitta på dumheter för att stå ut.
Inte ge upp nu bara för att det är motigt!!!

skit skit skit...

Det har varit jobbigt denna veckan, efter besöket hemma. Är så trött på att vara här på behandlingshemmet, får panik när jag inser att jag är fast här! Snälla någon, kom och hjälp mig! Hur ska jag ta mig härifrån?
Får ångest över att ingenting händer, är fast i passiviteten och isoleringen här, blir helt galet frustrerad över att vara helt osjälvständig, att vara beroende av att ledning/personal kan och vill göra något för mig, vilket dom ofta inte kan/vill.
Vad ska jag göra..!?

Lång men härlig dag!

Det har varit en lång dag idag, men i det stora hela har den ändå varit toppen! 
Jag och min kontaktperson L lämnade behandlingshemmet vid 08.00 i morse och styrde kosan hemåt. När vi kört en timma kom vi till en stad där det länge har varit vägarbete, och idag hade dom stängt av hela den vägen vi hade tänkt köra! Så vi fick ta en helt annan väg, vilket sinkade oss ca en timma. Men vi hann hem i tid, och traskade upp till bostadsförmedlingen för att hälsa på dom. Det var inte mycket att säga där, men känns bra att ha varit där och visat upp mig så att dom får ett ansikte till rösten i telefonen =)
   Sedan bar det av hem till syster C, kikade på hennes nya lägenhet och väntade på att syster M skulle dyka upp! När alla var samlade åkte vi ner till stan och satte oss på en restaurang och beställde lunch. God mat och en väldigt väldigt trevlig stund, saknar mina syskon så oerhört mycket!
   Efter lunchen gick vi till IFO, vi hamnade rätt efter en stunds letande. Inte den bäst uppmärkte myndigheten i stan... Mötet där gav väl i stort sett ingenting, dom kan inte tipsa om något mer än det jag redan gör för att få tag i bostad, och dom kan inte hjälpa till eftersom beslutet om vem som ska få bostad inte ligger hos dom (heller) utan hos fastighetsägarna/hyresvärdarna. 
  När vi var klara hos IFO åkte vi och hälsade på mamma på jobbet en kortis, sedan bar det av till stora köpcentrat för att prata med Telenor då det var dags att förlänga mitt mobilabonnemang. Och det gick bra, fick med mig en ny fin mobil hem, en Sony Xperia Z1, som jag trånat lite efter och nu fick jag med den för ett bra pris i abonnemanget, så det känns bra!
   Färden hem gick utan missöden, vid 19-tiden vecklade jag ut trötta ben ur bilen och stegade in till hunden och katterna som var ganska upprörda över att jag övergivit dom heeela långa dagen! Vovven har såklart fått komma ut på kissrundor flera gånger under dagen, men hon visade ändå sitt missnöje genom att ha tuggat sönder mina kära Lundhag-byxor!! Men jag klandrar henne inte, förstår att hon haft jättetråkigt idag. Det kändes ändå som det minst onda av två dåliga alternativ, att lämna henne hemma. Att sitta i bilen ensam massa timmar hade nog inte varit roligare, och bilen har inget hundgaller så det är ju inte så kul om det skulle hända något.
  Nu ska jag pilla lite med min nya mobil, sedan är det dags för sängen!

Ångest

Har sedan jag vaknade imorse bara önskat att det ska bli kväll igen så att jag kan får gå och lägga mig! Ingen bra dag, funderar och ororar mig för mycket för framtiden. Känner mig helt fastlåst i situationen jag är i nu, det känns som att jag har gjort allt jag kan och nu hänger det på andra människor att det händer något positivt... Får lite smått panik när det känns som att jag inte kommer loss, fasar över att kanske behöva bli kvar här på behandlingshemmet hela vintern eller ännu längre!! Vet inte hur länge energin och framtidstron håller i sig, och är rädd för vad som händer den dagen den tar slut, om jag är kvar på detta ställe.
 

Friskt!

Nyss hemkommen efter en powerwalk i kylan, härligt! Det var ett bra tag sedan vi kunde promenera ordentligt, pga infektion, antibiotika och nu mitt dumma ben som gör ont, så det var skönt att komma igång igen =) Det blev ett par kortare lydnadspass med vovven under promenaden, hon skötte sig bra men jag har svårt att få henne rätt "tempererad". Med bara godis som belöning anser hon det inte vara värt att anstränga sig, och med leksak blir hon väldigt lätt övertaggad. Knepigt!
   På måndag blir det en långresa till min hemkommun för att träffa soc, det blir ett möte angående deras möjligheter att påverka min plats i bostadskön! Ska passa på att träffa och luncha med mina kära systrar. Längtar!
  Dagen har spenderats med näsan i en bok, först Inferno som slutade riktigt bra, en spännande roman med tankeväckande handling! Sedan började jag på GW Perssons nya, men har bara kommit några sidor så har inte mycket att säga om den ännu.

Det där med rubrik alltså...

Idag blir det inget spännande skrivet alls, det har varit en i stort sett intetsägande dag! Det var stadsresa på förmiddagen, om man nu kan kalla stället vi åker till för stad. Allt är relativt =) Shoppade lite nödvändigheter i alla fall. Sen blev det sängläge med Dan Brown´s Inferno, en riktig bladvändare!! Lite kisspauser för hunden såklart, och nu har vi nyss varit ute på "långpromenad". Jag har så kontisgt ont i ena benet och har svårt att gå, så det blir dessvärre inte så långt nu, 3-4 kilometer bara. Synd om hunden, men vad ska jag göra!? Får gå så långt jag orkar!
Nu ska det inte gnällas mer, ska glo på TV och fortsätta läsa tänkte jag =)
 
Just det, en spännande sak har jag faktiskt gjort idag! Har beställt hem ett armband från http://www.rockbysweden.com/, dom har rea på utvalda smycken och jag beslutade mig faktiskt för att belöna mig själv genom att köpa ett fint armband! Som en liten push på vägen liksom, det är inte ofta jag handlar åt mig själv. Yeah!!

Viktigt möte!

Igår eftermiddag kom psykologen som gjort min utredning hit igen, för att diskutera ändringar jag ville ha gjort i hennes utlåtande. Jag var rätt nervös innan, men hade samtal med terapeuten på morgonen och då lade vi upp en plan på vad jag skulle ta upp osv. Terapeuten var även hon med på mötet med psykologen.
Och det gick över förväntan faktiskt! Dom felaktigheter jag upptäckt ska hon självklart ändra, men hon höll också med mig i dom flesta andra synpunkter jag hade. Så det kändes skönt! På fredag kommer hon tillbaka hit och då har hon med sig den nya versionen av utredningen, hoppas att det känns bättre då! Jag tror att om jag ska kunna förlika mig med diagnoserna jag fått, så måste jag känna att det som står i papprena stämmer med verkligheten, och att det beskriver mig på rätt sätt.
  Jag tog också upp frågan om hur framförallt den ena diagnosen påverkar mina framtida yrkesval till exempel. Förklarade för henne att exempelvis polisen inte godkänner ansökningar från personer med diagnostiserad personlighetsstörning. Det tog hon på allvar och sa att det är ju en svår situation, men att det ska gå att komma undan det med läkarutlåtande och ev ny utredning den dagen det blir aktuellt. Antar att jag får tro på det hon säger, framtiden får väl utvisa hur det blir, jag hoppas i alla fall att jag ska kunna utbilda mig till och jobba med det jag verkligen vill!

Kvällspromenad

Har inte riktigt testat mobilkameran kvällstid innan, och det visade sig att jag inte missat så mycket. Riktigt kassa bilder faktiskt, men man kan väl inte begära för mycket av en mobil =)
 
 
 
 
 

Dålig film

Såg en film igårkväll, som jag på beskrivningen trodde var en fin kärlekshistoria men som visade sig vara en enda lång reklamfilm för läkemedelsföretag och läkemedel. Love and other drugs heter den. Se den inte, man blir besviken. Jag blev smått galen på all produktplacering, och just läkemedel känns inte riktigt som att det hör hemma i en film som ska användas i underhållande syfte... Eller är jag helt fel ute? 
Förstår att det kostar mycket pengar att göra långfilm och att man behöver "sponsorer" och de pengar som produktplaceringen ger. Men i denna film anser jag att man dragit det för långt, nu är varumärkena viktigare än storyn och tar upp mycket mer plats. Handlingen skulle kunna vara bra, men nu blev det mest patetiskt. Trist!

rubrik...

Så var det lördag, igen. Tiden går fort men ändå så långsamt, knepigt det där!
Idag har vi inte gjort någonting vettigt alls. Har varit ute några småturer med hunden, annars mest läst. Några andra klienter har åkt på bio nu, men det var en ren actionfilm denna gången och det känns inte som min grej. Inte idag i alla fall!
   Igår var det tvättstugan som gällde, från morgonen till kvällen! Men nu är garderoben och byrån fyllda med rena kläder och det gillar vi =)
   Snart är det dags för långpromenad i det fina vädret! Det har dock varit iskallt inomhus hela dagen, bara 16 grader i dagrummet och ännu kallare på rummet... Måste vara något knas med systemet, för några dagar sedan när det var 17-18 grader utomhus så gick elementen för fullt här inne, och idag när det är kallare ute så är elementen helt av, iskalla. Märkligt! Får ta detta med vaktmästaren (igen) och hoppas att dom fixar det. Men det är väl att hoppas på för mycket.

Promenad!

Är precis tillbaka "hemma" efter en skön kvällspromenad med bästa vovven! Vi gick ut till torvmossen, lite roligare än att bara gå på asfalt och hon kan springa lös lite trots löpet för det är bra sikt och inte så många andra som går där. Sen blev det lydnadsträning på vägen hem, det fria följet är verkligen super nu!! Så länge hon vet att jag har en leksak med, annars tycker hon inte att det är värt jobbet... Men man får vara glad för det lilla, vi hade väl inte tänkt tävla lydnad ändå så då gör det inte så mycket =)
 
 
 
Min fina sessa <3
 
 
 
 
 

Skitdag

Åh vilken rutten dag idag, vaknade helt på fel sida känner jag... Har inte gjort nånting alls, det var stadsesa på förmiddagen men jag har inga pengar så det kändes rätt meningslöst att åka med, blev hemma istället och sov bort hela förmiddagen... Nu hade jag tvättid kl 13, men som vanligt så är det någon annan som har tvätt i maskinen, så sjukt irriterande!! Och ansvarig personal är upptagen så det går inte att reda ut det heller... Är verkligen en toppensystem dom har kommit på!
  Det går sådär även på bostadsfronten. Pratade med bostadsförmedlingen igår, och då hade dom i alla fall skickat mina uppgifter på en ledig lägenhet. Så nu blir det till att hålla tummarna i en och en halv vecka igen, hoppas på att hyresvärden väljer att ge mig ett erbjudande! Vill så himla gärna, är så trött på att gå runt här och bara se dagarna gå utan att någonting händer.
   Igår fick jag ett ryck framåt eftermiddagen och började städa, höll på i nästan tre timmar, så det kändes bra den kvällen! Dammsög och skurade golvet och sorterade en massa tråkiga papper och slängde massa skräp. Lite tröstlöst bara att det idag ser ut som att ingen städat på två veckor igen, men det är bara att bita ihop och gilla läget när man har djur!
  Är ingen medlem av positiva klubben idag, så det får vara nog med skrivande nu. Återkommer när humöret är lite bättre!
 

Så var veckan igång igen

Ja idag har det nästan varit "fullt upp" (allt är ju relativt), och det är alltid trevligt! Har inte sovit på hela dagen, känns toppen att ha haft saker att göra.
IVO, inspektionen för vård och omsorg, har varit här på behandlingshemmet hela dagen idag. Dom har pratat med ledningen, personalen och de av klienterna som ville. Jag ville såklart! Måste ju ta chansen att påverka nu när man får det, annars är det inte okej att gnälla heller! Och samtalet med inspektörerna kändes jättebra, dom var verkligen intresserade av vad jag hade att berätta, ställde bra frågor och följdfrågor. Toppen! Hoppas nu att något händer så att det blir ordning på verksamheten här. Även om det inte hinner bli nån förändring för mig, så blir det förhoppningsvis det för framtida klienter!
  Senare på eftermiddagen åkte jag med en personal till en hästklinik och hämtade hem hennes häst som stått där över dagen. Trevligt att komma ut en sväng, lukta lite på häst och gulla med en ursöt boxervalp!
 

Update

Den värsta paniken över nya diagnosen har lagt sig, nu känner jag inte längre för att bara gå och dö, utan ser att det kanske finns möjlighet att påverka lite. Har fått tid för ett nytt möte med psykologen, där de rena faktafel som finns i utredningen ska rättas till, bland annat. Sen får jag väl utgå ifrån det och se hur det blir framöver.
   Lägenhetsjakten är fortsatt resultatslös, men jag ger mig inte än! Ringer och tjatar på bostadsförmedlingen, som hela tiden hänvisar till att "dom inte har något just nu, men att jag ska ringa nästa vecka så får vi se då". Så då gör jag det, och några gånger till!
   Ångestklumpen i magen, som varit ganska frånvarande senaste månaden, har kommit tillbaka i full styrka. Men kan änsålänge ändå hantera den, med mediciner och med viljestyrka. Hoppas att det håller sig, och att den börjar minska snart igen!
   Annars så händer här ingenting, som vanligt. Jag är ute med vovven varje dag, det är härligt att gå nu när det är lite kyligare tycker jag! Vi tränar en del, mest lydnad just nu, då hon löper och därför ständigt behöver påminnas om att man måste lyssna på vad matte säger. Men det är kul att träna när hon är så "på" som hon är nu, hon suger i sig allt beröm och då blir det så mycket enklare att träna =)

RSS 2.0