Ja se det snöar...

Idag har vi inte gjort någonting vettigt alls, jag har sovit och djuren har sovit. Dåligt av oss kanske, men så är det.
Det blev en rejäl kvällspromenad i alla fall, i fullt snöfall!
 
 

Det är tungt nu.

Det har varit några turbulenta dagar. 
Ångesten över att vara fast här på behandlingshemmet har eskalerat, har mått riktigt piss rent ut sagt.
I förrgår kväll kände jag den där obehagligt lugna känslan som brukar infinna sig innan jag hittar på dumheter, men jag samlade ihop mig och sa till nattpersonalen att jag mådde dåligt. Så han satt i TV-rummet utanför mitt rum ändå tills jag somnat, så att jag inte skulle kunna smita iväg. Det kändes tryggt!
  Igår kväll klarade jag dock inte av att säga till, utan smet ut bakvägen på kvällen när alla var på överrapportering. Lämnade i alla fall en lapp på rummet om att jag var ute. Och när jag promenerat runt ett tag och kände vart benen var påväg så smsade jag även min terapeut som ringde upp mig. Vid det laget var nattpersonalen redan ute och letade efter mig, så dom kom och plockade upp mig innan något hann hända. Skönt!
Men ångesten har mig i ett rejält grepp och det är jättesvårt att bemästra den! Speciellt då jag känner att det står helt still när det gäller bostad. Pratade med bostadsförmedlingen idag, och dom hade än sålänge bara fått in en ledig trea denna månaden. Då en av mina systrar också är bostadslös så föreslog jag att vi kanske skulle kunna dela på den trean då, men då fick jag bara till svar att den fastighetsägaren inte var intresserad av "kompisboende" som hon kallade det... Synd, för annars hade dom ju "blivit av" med två bostadssökande personer!!

Rubrik...

Idag har jag bokat plats på pensionatet för katterna inför julen! Åker nog till Norge redan runt lucia och sen blir det väl besök hemma över jul innan det bär av tillbaka till smålands skogar. Det är ju några veckor kvar, men känns skönt att ha något att se fram emot i alla fall!
 

...

Jag hittade på dumheter tidigare i veckan, i desperation under vansinnig ångest. Är fortfarande fysiskt dålig efter det, så har försummat både min hund och mig själv. Men det verkar vara påväg åt rätt håll nu i alla fall. Imorgon hoppas jag orka en riktig promenad med hunden, det ska dessutom bli sol har jag hört.
 
Men jag blir rädd för mig själv när sånt här händer. Jag vill inte att det ska hända, men när ångesten pushar mig över gränsen så händer det ändå. Önskar att jag var en bättre människa. En som såg min omgivning, inte bara mig själv. En som var normal och passade in i den mall samhället har satt upp.
 
Det enda jag verkligen önskar mig till jul, är att få bli frisk!

Funderingar

Jösses vilken seg dag det varit idag! Hela veckan har varit seg faktiskt, när man ser tillbaka. Otroligt ostimulerande att vara tillbaka på behandlingshemmet. Enda ljuset är att jag har mina älskade katter hos mig igen, det är så mysigt att ha dom nära!
Det har kommit lite lite snö i denna delen av landet, hunden är överlycklig trots att det mest är slask. Hon är så söt!
  I övrigt så har jag pratat med bostadsförmedlingen denna veckan, som vanligt. Blev nu avsnäst med "du vet ju att vi inte får in lediga lägenheter förrän i slutet av varje månad, du får faktiskt ringa i slutet av nästa vecka". Sorry! Varför säger dom då att man ska ligga på och ringa hela tiden för att hålla sig aktuell hos dom, kan man ju undra...
   Min hemkommun verkar defenitivt inte vara någon bra kommun att bo i om man är sjuk eller av annan anledning inte klarar av att jobba fullt och tjäna pengar och betala skatt. Det känns som att dom inte vill ha "oss" som inte tillhör gruppen "elit-människor". Folk jag träffar häromkring som arbetar inom sjukvård och omsorg är alla lika förvånade att det inte finns några resurser för folk som akut behöver bostad till exempel. Jag kan hålla med! Jag är ingen elit-människa i dagsläget och kanske aldrig kommer att bli det. Ska jag behöva flytta och byta kommun för att kunna leva ett vanligt liv..? Jag kan inte bo på behandlingshem i två år till, hur ska jag kunna bli friskare och bättre om jag inte får chans till boende och sysselsättning??
   Vet att ungdomar också har det tufft i kommunen, med både bostad och arbete. Vill kommunen att ungdomarna ska flytta, skapa sig en vardag på annan ort och sedan komma tillbaka när dom är "färdiga" med välbetalda jobb som genererar mer skattepengar..? Man kan ju undra.

Back in the woods

Så är vi tillbaka i sverige igen. Vi körde ner igår, jag körde hela vägen för att avlasta moster M som ju skulle ta sig hem igen med. Det gick bra, vovven är ju som en ängel att ha med i bilen!
Det känns vidrigt att vara tillbaka här, fullkomligt vidrigt, vill bara härifrån. Idag har jag sovit hela dagen, lyckades ta mig ur sängen vid 18-tiden och då blev det en långpromenad med hunden. Frostigt och kallt ute, men det är skönt!
Resten av kvällen spenderas antagligen framför TV´n, oerhört berikande.

Internetlöst!

Vi har varit utan internet här ett par dagar pga en avgrävd kabel,men nu ikväll blev det fixat igen!
Änsålänge har denna veckan varit toppen, jag har inte varit så trött och vi har haft det väldigt trevligt.
Igår var jag och moster ute och promenerade nästan två timmar undetiden lillkusinen var och tränade. Vi gick runt i Fredrikstad, först i Gamlebyen med anor från 1700-talet, sedan tog vi en färja över älven och tog en sväng i den nyare delen av staden. Vovven hängde med och skötte sig som vanligt utmärkt, vilken tur jag haft som fått en så fin hund! Färjan gillade hon väl inte jättemycket, men hon accepterar det ändå!
Nu i eftermiddags åkte vi iväg några mil, ut till en grupp öar där vi promenerade, tittade på havet och en vacker solnedgång! Havet är alltid rogivande, även när det blåser som det gjorde idag!
Både igår och idag lagade jag middag, och idag passade vi även på att fira äldsta kusinen som tog sitt körkort i förmiddags =)
 
 
 
Denna lilla stuga är byggd av en konstnär och allt material är skräp som hittats på stranden nedanför.
 
 
 

Kort uppdatering

Dagarna går fort när man har roligt, men har bestämt mig för att vara kvar här några dagar till, kanske ända till nästa helg!
Just nu är jag superförkyld och inte så pigg, men har ändå varit mer aktiv än på länge denna veckan. Kört/hämtat barn, lagat mat, bakat och varit lite mer social än vanligt! Uttröttande men skönt =)
Hunden lever livet, här finns det alltid någon som är redo för kel eller bus! Och åka bil massor får man göra, superkul tycker hon!
 
Igår smygstartade vi advent genom att baka lussekatter, smaskigt värre!
 

Framme i norge

Dagen idag har varit lång men kul, jag är supertrött och vovven är supernöjd över att få vara hos sina "människokusiner"!
  Vi lämnade smålands skogar vid nio imorse, och det blev en regning bilfärd upp mot norska gränsen i Svinesund. På vägen hann vi med att träffa mormor, ringa polisen ang en mycket vinglig och konstig bilist som höll på att orsaka en olycka på motorvägen, stanna på shoppingcenter i Uddevalla och kika lite i butiker plus handla mat. Väl framme blev det middag och nu är det snart sängdags känner jag! Ladda upp inför morgondagen som säkert blir ganska lugn för min del, men det tar nog någon dag eller två att acklimatisera sig till tempot här och då är det bra med sömn =)

Lördagsnöje

Idag har vi haft en bra dag faktiskt, härligt! Var och lämnade katterna på pensionat imorse, det var lite jobbigt men vet ju att dom får mat och tillsyn och att dom överlever alldeles utmärkt.
Moster M kom hit redan vid tre-tiden, vi har hunnit med promenad, middag och lite skattjakt under eftermiddagen! Nu ska jag packa klart det sista inför avfärden imorgon bitti, längtar så efter att komma härifrån ett tag. Vovven vet vad som är på gång och hon är på helspänn, tror dock att hon saknar katterna lite faktiskt, känns som att hon letat lite efter dom idag! Gulligt =)

RSS 2.0