Glad

Har haft två riktigt bra dagar, happy days typ! så himla skönt =)
Har tagit långa promenader med vovven, sett till att få i mig lagad mat varje dag och få lite social stimulans varje dag. Det verkar vara receptet för att hålla sig ovanför ytan även när man är fast på behandlingshem!

Måndag

Det har varit en rätt så händelselös helg, jag har dragit på mig en förkylning och det har varit iskallt ute. Självklart har det blivit promenader med hunden, eller snarare löprundor, hon har så sanslöst bråttom nu när det är snö ute! Och även om jag har broddar så kan jag ju inte gå hur fort som helst med tanke på underlaget... Men hon har fått gå mycket lös, det är tur att hon är duktig på det =)
   Annars så mår jag fortfarande helt ok, lite uttråkad som sagt. Har idag beställt hem böcker från AdLibris, fick ett presentkort i julklapp! Så nu ser jag fram emot ett paket fullt med nya böcker!
 
 
Igår var det matlagningsdags, någon slags kycklinggryta blev det.
 
 

Idag är en bra dag

Lite adrenalinstinn fortfarande, efter att ha följt en rafflande match Sverige-Vitryssland i handbolls EM! Hoppet om att svenskarna ska klara sig till semi spirar, det kan gå om dom fortsätter leverera som de gjort de här två första matcherna. Kul!!
  Dagen idag har varit bra. Var uppe imorse som vanligt, ut med hunden och sen morgonmöte. Efter det la jag mig och läste en stund. Råkade somna, vaknade vid två och drog då på mig promenadutstyrseln, tills vovvens stora glädje! Det ligger snö ute, och snö är ju himmelriket för min hund (och mångra andras kan jag gissa). Det blev en runda på 5 km, med lite lydnadsträning emellanåt. Inget tydligt tecken på hälta, det känns skönt, även om jag såklart går och spanar hela promenaden igenom...
  Efter promenaden var det dags att städa, både rummet och i viss mån även hunden. Rummet fick besök av dammsugaren, hunden fick stå ut med att bli borstad och få klorna klippta.
   När det var avklarat var det dags att göra mat, har ju två dagar i veckan då jag får laga min egen mat! Det blev hamburgare (goood), delade med mig till lilla T också, han frågade så snällt så han fick sig en burgare han med.
  Imorgon är det stadsresa, som jag måste med på då jag behöver inhandla mat så att jag har.
 
 
 
Fota räser-hund är inte det lättaste, antingen hinner hon rusa fram till mig, eller så tar jag för tidigt så att hon bara blir en liten prick ;)
 

Långsam fredagskväll

När jag åkte hem på permission i december så bestämde jag mig för att sluta med en av mina antidepressiva mediciner. Det kändes som enda sättet att bli av med den, eftersom sjuksköterskan här får lite smått panik när man pratar om att trappa ner medicin. Och det gick ju bra, fantastiskt bra till och med! Känner mig som en annan människa, hjärnan har börjat vakna upp ur läkemedelskoman och har börjat fungera igen! Står fortfarande ett antidepressivt läkemedel, och några för sömnen, men man måste ju börja någonstans =)
  Idag fick jag träffa läkaren, som kommer hit varannan vecka. Han hade inga åsikter om att jag självmant satt ut medicinen, utan tog bort den från min lista. Vi gjorde även några andra ändringar, satte ut läkemedel som jag inte längre använder etc. Skönt!
  Och jag mår fortfarande helt okej. Dagarna här är inte speciellt roliga, det händer ju ingenting, men jag är mest uttråkad, har inte haft några suicidtankar på en månad nu! För mig är det helt fantastiskt, då jag levt med dessa tankar ständigt närvarande under lång tid, det blir en välbehövlig paus nu, och får därmed mer utrymme att tänka konstruktivt och se framåt!
  På bostadsfronten går det dålig, eller det går snarare inte alls. Det finns inga lägenheter enligt bostadsförmedlingen. Och då blir det ju såklart svårt att få en, det förstår ju jag med. Så vi får försöka börja tänka mer outside the box. Har en liten fundering på gång, en tillfällig lösning som kanske kan vara något! Men det krävs lite mer forskning på den punkten, fortsättning följer!
   Hunden har varit lite mystiskt halt på ett framben av och till de senaste dagarna. Vet inte riktigt vad det är som felas, men vi har fått ta det lugnt med enbart korta koppelpromenader. Det är så knepigt, och svårt att se för hon haltar bara ibland, något enstaka steg emellanåt... Hoppas att lite vila gör susen, även om hon inte alls håller med om att hon ska ta det lugnt :P

Sockerchock

Idag blev det i alla fall kakbak!! Leilas Kolasnittar. Utöver det har jag väl inte varit så produktiv, det blev inte många timmars sömn inatt precis som väntat, men har ändå inte sovit så mycket på dagen idag!
 
 
 
 
 
 

Utkast: Jan. 01, 2014

Haha, får nu besked om att mina nattmediciner inte finns, att dom inte kommit den 23 dec som dom skulle och att ansvarig personal glömt bort att dom inte kommit och därför inte försökt få tag i dom! Så det blir garanterat en vaken natt inatt, bra tajming där!

14-01-01

Har verkligen varit en idiot idag, har sovit bort så gott som hela dagen!! Lär bli jättelätt att sova inatt, not... Men det finns liksom ingenting att göra här, och man blir inte direkt piggare av att läsa eller se på film. Bad om att få baka, men nej det gick inte. Nya regler, man måste planera bakning flera dagar i förväg pga att vissa inte har skött sig när dom bakat. "Inte du såklart, du sköter dig ju alltid". Jamen så bra då, kollektiv bestraffning gillar vi! Nej, jag är inte bitter...

RSS 2.0